28 Ocak 2016 Perşembe

Jesus is Alive. And He's Muslim / Hz. Isa (a.s) Yaşıyor ve O Müslüman

October 2014
Ekim 2014





I have met a community which is "Ask a Muslim"
They have a very exciting slogan , also that slogan is so interesting.

"Jesus is Alive. And He is a Muslim"

They are trying to tell people who Jesus is in Islam and what they believe. I thought that slogan is so brave  to say another people who is not Muslim. It is a very striking claim for another believers of other religions. 

Yes we believe that. He dint die. He was ascended.

Bir toplulukla tanıştım: Ask a Muslim (bir müslümana sor)
Çok heyecan verici bir sloganları var, ayrıca bu slogan çok ilginç.

"Hz. Isa (a.s) yaşıyor ve o bir müslüman"

Hazreti İsa'nın (a.s) İslamdaki yerini ve kendilerinin neye inandığını başka insanlara anlatmaya çalışıyorlar. Bu sloganın, müslüman olmayan insanlara söylenmesi açısından oldukça cesaretli olduğunu düşündüm. Bu başka dinlerin inananları için çok çarpıcı bir iddia.

Evet biz buna inanırız. O ölmedi. Göğe yükseldi.




Columbus Muslims have built a masjid with their own means at Columbus. The Masjid had not completed yet. Donations for masjid was continuing. Frontals was as good as done. But building interiors was gone on. We ran accross Columbus Muslims on Eid at yard of the Masjid. That was so meaningful and pretty synchronicity. We sacrifice a sheep  and eat beef and share it with another people and especially poor people, on Eid al-adha. That rule is related with Prophet Abraham (peace upon be him). I supposed i would not eat beef on that Eid. Because there is no area where we sacrifice our own sheep with our religion's rules. But we ran accross that people, They were sharing their meat with other people. They were so generous.

Columbus müslümanları Columbus'a kendi imkanlarıyla bir mescid inşa etmişler. Henüz tamamlanmamıştı. Mescid için yardımlar devam ediyordu. Cepheleri bitmiş gibiydi. Ama içi hala devam ediyordu. Columbus Müslümanlarıyla bayram da Mescidin bahçesinde karşılaştık. Çok anlamlı ve sevimli bir tevafuktu.  Biz Kurban Bayramında bir koyun kurban ederiz ve et yeriz, onu başka insanlarla, özellikle yoksul insanlarla paylaşırız. Bu kural Hz. Ibrahim (a.s)'la ilişkilendirilir. Bayramda et yiyemeyeceğimi düşünüyordum. Çünkü dini kurallara göre kendi koyunumuzu kurban edebilecek bir alan yoktu. Ama o insanlarla karşılaştık. Kendi etlerini başkalarıyla paylaşıyorlardı. Çok cömertlerdi.



My wrap with beef / etli dürümüm :D


Masjid's name is OMAR IBN EL-KHATTAB (the name was name of second caliph of islam. He was one of four great caliphs in Islam.) Also They say it "the Muslim Heart of Columbus".

Mescidin ismi Ömer Ibn Hattab mescidi. (Islamın ikinci halifesinin ismi. O dört büyük

halifeden biriydi.) Aynı zamanda Mescid'e "Columbus'un Müslüman Kalbi" diyorlar.


the muslim heart of Columbus / Columbus'un müslüman kalbi








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder