23 Ocak 2016 Cumartesi

Columbus the City / Columbus Şehri

Date: 10/5/2014 Sunday
Tarih: 5/10/2014  Pazar

And Finally weekend came! Mudejar didnt work on weekends!

Ve sonunda haftasonu geldi! Mudejar haftasonları çalışmıyor!

We decided to go to Columbus which is another city of Ohio State. It is on center point of Ohio on the map. The Journey took approximately three hours. I am thinking of that i went to Us at specific times. The US would celebrate 3 special day in 2,5 months. Halloween, Thanksgiving and Christmas. Also in this time, Muslims  would celebrate The Eid Al-adha. On October 5, this day was meaningful for us. The Eid had come and first-time i would celebrate it at another country. (Eid is not always celebrated on October 5. It is arrenged by islamic calendar that is arrenged according to moon year.)

Ohio Eyaleti'nin başka bir şehri olan Columbus'a gitmeye karar verdik. Haritada, Ohio'nun merkez noktasındadır. Yolculuk yakşalık 3 saat sürdü. Amerika'ya çok spesifik bir zamanda gittiğimi düşünüyorum. Amerika 3 özel gün kutlayacaktı, 2,5 ay içinde. Cadılar Bayramı, Şükran Günü ve Christmas. Aynı zamanda müslümanlar kurban bayramını kutlayacaktı. 5 Ekim çok anlamlı bir gündü bizim için. Kurban Bayramı geldi ve ben bayramı ilk kez başka bir ülkede kutlayacaktım. (Kurban bayramı daima ekimin 5inde kutlanmaz. Islamik takvime göre ayarlanır. Bu takvim ay yılına göre düzenlenir. )

We departed from Cleveland at morning, probably 7-8 o'clock. At this time, people in Turkey were still sleeping. Therefore, We had not called our relatives for celebrating Eid with phone, yet. Mudejar and Pantherars had been living in Columbus during 2 years, before they moved to Cleveland. So They know Columbus well. First of all they decided to show me the Scioto River on the our drive. After that they took away me to a French Bakery. Its name was "La Chateliane".


Scioto River / Scioto Nehri


Muhtemelen sabah 7-8 gibi Cleveland'dan yola çıktık. Aynı anda Türkiye hala uyuyordu. Bu yüzden akrabalarımızı bayramlarını kutlamak için aramamıştık henüz. Mudejar ve Pantherars Cleveland'a taşınmadan önce Columbus'ta yaşıyorlardı. Yani orayı iyi biliyorlar. Öncelikle bana yolumuzun üzerindeki Scioto Nehrini göstermek istediler. Ondan sonra da Columbus'a Fransız Pastanesi-Cafesi e götürdüler. Oranın ismi "La Chateliane"(La Şatlen , şato sahibesi gibi bir anlamı varmış google çeviri ile anlamına baktım)







 La Chatelaine was a so pretty place. It has warm pretty furnitures that made of wood. Inside of there smelled pastry such as cake, pancake, cookie. It wheted our appetates. We found a table. I liked that one of restaurants' customs at US, If the company has not self-service, a waiter/waitress bring you cold water and they refresh when you drink that water. They are very polite. 

La Chatelaine çok sevimli bir mekandı. Ahşaptan yapılmış sıcak sevimli mobilyaları vardı. İçerisi hamurişi kokuyordu, kek, pankek, kurabiye. İştahımızı kabartıyordu. Bir masa bulduk. Amerikada'ki restoran geleneklerinden birisi çok hoşuma gidiyordu. Eğer firma self-servis değilse, garsonlar size soğuk su getirirler ve siz içtiğinizde yenilerler. Çok kibarlardır. 

Soon after, I thought the French Restaurants which i went, relate with chocolate, castor sugar, swollen muffin, pancakes.

Bir müddet sonra, gittiğim Fransız restoranlarını çikolata, pudra şekeri, kabarmış muffin ve pankekle ilişkili olduğunu düşündüm.

We went on after the Le Chatelaine. There is a city that is Konya in Turkey, Its topography almost has not slapes. I thought that it is normal that probably the previous humans believe the earth has consisted a plane surface, not sphere, if they lived in Konya. I could believe, too. The Columbus has similar topography. We were like getting on a linear line. The one of main avenues have some arches on the roads. They brighten city.


Le Chatelaine'den sonra yola devam ettik. Türkiye'de Konya diye bir şehir var. Topoğrafyasının nerdeyse hiç eğimi yok. Eğer Konya da yaşadılarsa, muhtemelen önceki insanlar dünyanın küre değilde düze bir yüzeyi olduğuna inanmalarının normal olduğunu düşündüm.Ben de inanabilirdim. Columbus'unda benzer bir topoğrafyası var. Düz bir çizgi üzerinde ilerliyor gibiydik. Ana caddelerden biri cadde üzerindeki bir çok kemere sahip. Şehre hoş bir hava katıyorlardı.





Cultural Centre / Kültür merkezi



at Ohia state university / Ohio eyalet üniveristesinde

State house / eyalet binası


And the famous market, The North Market. The Market was built between 1849 and 1850. It consisted of two storeys. There were a lot of stands that were about everything on the ground floor. And the second floor was used as foodcourt. We tripped quickly. I bought magnets and short of gifts.

Ve ünlü market, The North Market (kuzey marketi/ pazarı). Market, 1849 ve 1850 yılları arasında inşa edilmiş. İki kattan oluşuyor. Zemin katta herşeyle ilgili bir çok stand var. İkinci kat yeme içme alanı olarak kullanılıyor. Hızlıca dolaştık. Magnet ve bir takım hediyelik eşyalar aldım.







There was a famous neighborhood in Columbus. German Villiage. We went there. The villiage has buildings that made of bricks and wonderful gardens. The ways were claded with cobblestones. The landscaping was wonderful, warm, pretty, sweety! I was so happy for staying on there. I heard that the German Villige's garden had prize. At there, the halloween was taking effect slowly on outdoor. Everywhere were full of pumpkins. I had never seen the orange pumpkin before.. The surfaces of our pumpkins are usually green. Until i saw the orange ones, i didnt believe the orange pumpkins exist :D i have started to like orange the color due to see pumpkins. Pumpkins were so pretty! And when their seasons compand the Halloween, they make enjoyable! And all of food companies product foods with pumpkins. And the Cafes do, too. Tarts with Pumpkin, latte with pumpkin, Chocolate with pumpkin and the most famous desert of this season is pumpkin pie. Pumpkin Pumpkin Pumpkin. However,  Is it so weird that Pumpkin the pretty food is related with witches. 

Columbus'ta ünlü bir mahalle var. Alman mahallesi. Oraya gittik. Mahallenin tuğladan yapılmış evleri ve muhteşem bahçeleri vardı. Yollar arnavut kaldırımıyla kaplanmıştı. Peyzaj muhteşem, sıcak, sevimli ve hoştu! Orada bulunduğuma çok mutluydum. Alman mahallesi bahçelerinin, ödüllü olduğunu duymuştum. Orada Cadılar Bayramı dış mekanlarda yavaş yavaş etkisini gösteriyordu. Her yer balkabağıyla doluydu. Daha önce hiç turuncu kabak görmemiştim. Bizim balkabaklarımızın yüzeyi genellikle yeşildir. Turuncu olanları görene kadar turuncu balkabağının olduğuna inanmıyordum :D Balkabakları, onları  gördükten sonra   turuncu rengini sevmeye başladım. Balkabakları çok sevimli! Ve sezonu Cadılar bayramı sezonuyla birleşince eğlence katıyorlar. Ve bütün yiyecek firmaları balkabaklı yiyecekler üretiyor. Cafelerde aynı şekilde. Balkabaklı tart, balkabaklı latte, balkabaklı çikolata ve sezonun en ünlü tatlısı balkabağı turtası. Balkabağı, Balkabağı, Balkabağı. Bununla birlikte, Sevimli bir yiyecek olan balkabağının cadılarla ilişkilendirilmesi tuhaf değil mi ?


Sadece cadılar parkedebilir:)

German Villiage / Alman mahallesi







And My second writing at Columbus will be about The famous bookstore :) and more pictures about Columbus are below.

Ve Columbus'daki ikinci yazım ünlü kitapçıyla ilgili olacak :) ve Columbus hakkında daha fazla resim aşagıdadır. 



Çocuk Tiyatrosu

A Turkish shop / Bir Türk Dükkanı

To Columbus / Columbus'a



A Orthodox Church / Bir Ortodoks Kilisesi
on the drive / yol üzeri


A modern style church / modern tarzda bi kilise.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder